Huidige generatie voelt geen verschil tussen online en offline

opa en kleinkind

Innovatie, verbinding en diversiteit. Dat zijn de thema’s van het jaarcongres van Vrouwen in institutioneel pensioen (ViiP). Martijntje Smits sprak over de vraag of innovatie mensen eenzamer maakt of ook kan verbinden. Ze ziet dat veel innovaties individualisering in de hand werken. Maar ze concludeerde dat het altijd gaat om wat mensen doen met technologie. Ze deed dat vanuit haar achtergrond als filosoof, ingenieur en innovatiedenker. Bianca Tetteroo, lid van de raad van bestuur van Achmea, ziet er persoonlijk de voordelen van als je smartphone even niet werkt. Maar het is volgens haar goed om te beseffen dat er nu een generatie opgroeit die geen verschil voelt tussen een online en offline identiteit.

Gamification
Na de sprekers volgden 3 inhoudelijke workshops. Achmea Pensioenservices verzorgde er één: Gamification in the boardroom. Met een escaperoom combineerden we innovatie en verbinding. Vier teams gingen aan de slag met spelelementen en met dilemma’s over innovatie en verbinden als pensioenfonds. Eén van de conclusies was dat gamification van pensioeninhoud belangrijker wordt als risico’s naar deelnemers schuiven. De deelnemer moet namelijk iets te kiezen hebben om zich te willen verdiepen in pensioen. De 2 andere workshops gingen over het online activeren van deelnemers. Eén workshop werd gegeven door Kandoor. Tjandra Onken verbond pensioen, hoofd en hart bij haar workshop.

En de Award gaat naar…
Aan het eind van de dag reikte Nicole Beuken de Gouden Pump Award uit aan NN IP. NN IP maakte afgelopen jaar aantoonbaar werk van de benoeming van vrouwen. De andere genomineerden waren FNV en Pensioenfonds openbare bibliotheken.

Ook Achmea steunt diversiteit
Het ViiP jaarcongres was deze keer in Zeist bij Achmea. “Persoonlijk ben ik heel blij en dankbaar dat Achmea Investment Management en Achmea Pensioenservices dit congres sponsorden”, zegt Angelique Joosen. Zij is business development manager voor het Centraal Beheer Algemeen Pensioenfonds en lid van het bestuur van ViiP. “Het zegt mij dat mijn werkgever onderschrijft waar ViiP voor staat. En dat is nog steeds heel belangrijk.”

ViiP is een netwerk van en voor vrouwen die op academisch niveau werkzaam zijn binnen de Nederlandse pensioenwereld.