Ahold Delhaize Pensioen kiest voor ons

Ahold Delhaize Pensioen gaat haar pensioenuitvoering per 3 januari 2022 uitbesteden aan Achmea Pensioenservices. Beide partijen hebben daartoe vandaag een overeenkomst getekend. Het pensioenfonds voert de pensioenregeling uit voor 90.000 medewerkers en oud-medewerkers van de Ahold Delhaize-ondernemingen in Nederland: Albert Heijn, Gall & Gall, Etos, Ahold Delhaize Coffee Company en Ahold Delhaize Group Support Office.

Ahold Delhaize Pensioen is nu nog een zelfadministrerend fonds met een eigen professionele uitvoeringsorganisatie. Het pensioenfonds stond voor de keuze: vervanging van het huidige administratiesysteem óf de pensioenuitvoering gedeeltelijk uitbesteden. Ahold Delhaize Pensioen heeft daarbij gekozen voor een optimaal uitvoeringsmodel, waarbij een deel van de uitvoering wordt uitbesteed. Over dat laatste zijn het fonds en Achmea Pensioenservices al geruime tijd in gesprek. Een zorgvuldig selectieproces leidde uiteindelijk tot een duidelijke en bewuste keuze voor Achmea Pensioenservices.

De bestaande middelloonregeling van Ahold Delhaize Pensioen wordt vanaf 3 januari 2022 geadministreerd binnen het nieuwe pensioenplatform van Achmea Pensioenservices. Het RAP-platform van InAdmin RiskCo maakt hiervan deel uit. Dit bedrijf is recent overgenomen door Achmea en Pensioenfonds PGB.

Goede en stevige basis voor de toekomst
Renate Pijst, directeur Ahold Delhaize Pensioen: “Ons fonds heeft unaniem gekozen voor Achmea Pensioenservices als voorkeurspartij. We zien een professionele, open organisatie met een visie op klantbeleving die volledig aansluit op die van ons; namelijk het steeds beter willen doen voor onze deelnemers. We willen dit bereiken door de beleving van de deelnemer centraal te stellen, bijvoorbeeld door duidelijk en begrijpelijk te communiceren over het complexe onderwerp ‘pensioen’ en het bieden van volledige digitale selfservice aan onze deelnemers.”

Arjan van de Griend, directeur Pensioenfondsen & Advies bij Achmea Pensioenservices: “We zijn blij en trots Ahold Delhaize Pensioen als nieuwe klant te mogen verwelkomen. In de voorbereiding hebben we al geruime tijd nauw met elkaar samengewerkt. Daarbij heeft het fonds ons echt uitgedaagd het beste uit onszelf te halen. Zo is een goede en stevige basis gelegd voor de toekomst. Wij kijken uit naar een vruchtbare en inspirerende samenwerking.”