SBZ Pensioen en Shell Nederland Pensioenfonds Stichting: gefeliciteerd!

“Shell Pensioen and SBZ Pensioen have developed an innovative pension product that is ahead of its time. Despite being DC, it is clearly more flexible and less dependent on bond yields.”

Pensioenfondsen SBZ Pensioen en Shell NL Pensioenfonds (SNPS) hebben samen de prestigieuze Country Award van Investment & Pensions Europe (IPE) gewonnen. De IPE Country Award staat voor ‘beste pensioenfonds van Nederland’. Ze wonnen de prijs met het Collectief Variabel Pensioen (CVP), een goed doordacht ontwerp voor de pensioenregeling.

CVP wordt gezien als dé Nederlandse pensioenregeling van de toekomst
Als reden voor het winnen van deze award gaf de jury onder andere aan: “Shell Pensioen en SBZ Pensioen hebben een innovatief pensioen ontwikkeld dat zijn tijd vooruit is.” Uiteraard zijn wij als uitvoerder ook bijzonder trots op dit mooie jurycommentaar.

Wat maakt CVP zo innovatief?
De regeling sluit aan bij de uitgangspunten van het nieuwe pensioenstelsel. Deelnemers bouwen individueel een pensioen op, die ook na pensionering nog belegd kan worden. Dit betekent dat deelnemers ook na hun pensionering nog voordeel hebben van de winsten en koopkracht gecompenseerd kan worden. Daar staat tegenover dat de uitkering ook af en toe naar beneden kan gaan. Tegelijkertijd worden risico’s gedeeld onder alle deelnemers en resultaten gespreid over 5 jaar. Zo verkleinen we het risico op een grote schok in het pensioen.

Lees meer over DC