DataValidator

De kwaliteit van data is van groot belang als pensioenfonds. Daarom kan het goed zijn om als pensioenfonds onderzoek te doen naar de datakwaliteit. Samen met Willis Towers Watson biedt Achmea Pensioenservices hier een mooie oplossing voor met de DataValidator.

Terecht verlangt u van ons de hoogste kwaliteit. Het volledig, tijdig en juist uitvoeren van uw pensioenregeling(en) is daarom onze eerste prioriteit. Wij bieden u transparantie in het online dashboard en leveren rapportages over onze dienstverlening zoals kwartaalrapportages, rapportage niet-financiële risico’s en de ISAE 3000 rapportage. Op deze manier weet u zich altijd verzekerd van de kwaliteit van onze administratie.

Toch zijn er situaties denkbaar waarin een extra validatie van gegevens gewenst is. Bijvoorbeeld bij een transitie zoals de overstap naar het nieuwe pensioenstelsel. Maar u kunt natuurlijk ook uw eigen reden hebben om de gegevens extra te controleren. Een onderzoek naar de datakwaliteit kan dan passend zijn.

In een dergelijk onderzoek is onafhankelijkheid van groot belang. Wij hebben daarom onderzocht welke externe partij deze controle het beste kan uitvoeren. Uit dit onderzoek is de Datavalidator van Willis Towers Watson naar voren gekomen.

U kunt als relatie van Achmea Pensioenservices gebruik maken van deze dienst. Achmea Pensioenservices zorgt er dan voor dat de de juiste gegevens aangeleverd worden en stemt samen met u als fonds en Willis Towers Watson af over eneruele uitkomsten.

Lees meer over DataValidator

APS Onderzoek datakwaliteit (pdf)

WTW Datakwaliteit juist nu (pdf)

WTW Voorbeeldrapportage DataValidator (pdf)

Vrouw in rode blouse met smartphone