Dit kunnen wij voor u doen

De wetgeving voor een nieuw pensioenstelsel start per 1 juli 2023. We hebben als sector veel te doen totdat de nieuwe regelingen er zijn. Onze experts helpen u graag bij de voorbereiding én daarna.

Voorbereiden op het nieuwe pensioenstelsel

Wij zijn uw sparringpartner
Onze juristen, actuarissen en communicatieadviseurs delen graag hun inzichten met u, zodat u een beter beeld krijgt bij wat u te wachten staat. Welke stappen u op elk moment kunt nemen. En welke communicatie daarbij past. Ook kunt u met hen sparren over uw specifieke situatie, waardoor u gericht tot actie over kunt gaan.

Wij begeleiden u bij de verandering
Onze bestuursadviseurs kunnen de opzet van de nieuwe regeling voor u begeleiden. Elke adviseur is op de hoogte van alle wet- en regelgeving. De bestuursadviseur informeert u op de juiste momenten over de noodzakelijke stappen en houdt ook contact met sociale partners, de beroepsvereniging, verantwoordings- of belanghebbendenorganen en deelnemersverenigingen. Werkt u samen met een adviseur buiten Achmea Pensioenservices? Geen probleem. Onze adviseurs kunnen de volledige coördinatie van het veranderingstraject voor u doen en zorgen voor een totaaloverzicht.

Wij bieden u overzicht
De transitie naar een nieuwe pensioenovereenkomst duurt een aantal jaren en er zijn veel partijen bij betrokken. Wij helpen u bij het houden van overzicht op de stappen die genomen moeten worden en welke partijen hierbij betrokken zijn. Dat doen we door u, maar ook sociale partners of de beroepsvereniging, actief te adviseren en begeleiden op weg naar een nieuw pensioencontract.

Onze juristen, actuarissen, communicatieadviseurs en bestuursadviseurs staan voor u klaar.