Leef je pensioen

Pensioen is meer dan een zak geld

Pensioen is meer dan alleen ‘cold hard cash’. Want wat doet het eigenlijk met je als je pensioen dichterbij komt? Of als het net voor je is begonnen? Wij onderzochten het zogenaamde zwarte gat en bieden online platform 'Leef je Pensioen', een inmiddels ruimschoots bewezen concept en een unieke informatiebron waarmee we technologie, emotie en pensioenadministratie samenbrengen.

De warme kant van pensioen
Natuurlijk, onze hoofdtaak is om de financiële kant van pensioen zo goed mogelijk te regelen. Maar we realiseren ons ook dat pensioneren daar niet (alleen) om draait. De essentie van pensioen is dat je een nieuwe fase in je leven start. Misschien zit je vol met plannen of wil je alleen inspiratie opdoen. Leef je Pensioen helpt mensen om de zogenaamde 'warme' kant van pensioen te ontdekken, invullen, ontplooien en op temperatuur te houden.

Deelnemers beter begrijpen
Leef je Pensioen is een maatschappelijk initiatief zonder zakelijk oogmerk. Het gaat over emotie en de mens achter de deelnemer. Voor de deelnemer betekent het herkenbaarheid, een gemene deler, inspiratie en raad. Voor ons betekent het een stapje dichter bij het begrijpen van de deelnemer. Daarmee kunnen we uiteindelijk ook de 'koude' kant van pensioen, de cijfers en wet- en regelgeving, beter onder de aandacht brengen. En dat draagt weer bij aan een doelstelling van de pensioensector als geheel.

Leef je Pensioen vanuit allerlei invalshoeken
Met Leef je Pensioen benaderen we de deelnemer vanuit allerlei hoeken om verschillende redenen. Met de blogs en Facebook willen we vooral nieuw publiek aantrekken. Met interviews, verhalen en de nieuwsbrief willen we ons publiek binden. En met het online magazine en video’s willen we het onderwerp verdiepen. Voor de toekomst kijken we naar de mogelijkheden van Leef je Pensioen offline. Denk aan events waarbij de online community een live community wordt. Maar we willen meer.

Eervolle vermelding PBM voor Leef je Pensioen
Tijdens de PBM Communicatieprijs uitreiking 2018 ontving Leef je Pensioen een eervolle vermelding (pdf) van de jury.

puzzelen met opa