Iedereen is anders

We respecteren de individuele talenten en kenmerken van iedere medewerker. Sterker nog: we bieden alle ruimte om die te ontplooien.

Diversiteitsdag
In Nederland zijn we gewend om de christelijke feestdagen te vieren. Maar een moslim staat graag stil bij het Suikerfeest en een jood bij Jom Kippoer. Daarom heeft iedere medewerker van Achmea een diversiteitsdag: een extra vrije dag voor een belangrijke feestdag of viering van zijn of haar godsdienst of cultuur.

Vrouwen in hoge functies
Achmea streeft naar meer vrouwen in hogere functies. Met succes: het aantal vrouwelijke directeuren is sinds 2006 bijna verdubbeld.

Collega’s met een arbeidsbeperking
Een allergie, een ziekte of een lichamelijke handicap kan het werkplezier in de weg staan als er geen rekening mee wordt gehouden. Achmea Pensioenservices biedt collega’s met een arbeidsbeperking verschillende vormen van ondersteuning en brengt collega’s in vergelijkbare situaties met elkaar in contact.

Roze netwerk
Bij Achmea kun en mag je jezelf zijn. Om de homoacceptatie op de werkvloer te bevorderen is HoLA! opgericht, het netwerk voor Homoseksueel en Lesbisch Achmea! HoLA! denkt onder andere mee over HR-beleid en organiseert elke maand een borrel.

vader moeder dochter ontbijt