Onze ambitie

In 2025 de beste digitale pensioenuitvoerder van Nederland

Ontwikkelingen in de pensioenwereld vragen om een andere aanpak van pensioenuitvoering én om een aanscherping van ambities. Het vraagt om aandacht voor morgen. Zoals investeren in groei en het verder verbeteren en digitaliseren van administratieve processen en klantbediening.

Ons kapitaal: kennis en ervaring
Aandacht voor morgen betekent betrokkenheid van deelnemers vergroten, zekerheid bieden voor fondsbestuurders en kosten voor pensioenuitvoering verlagen. Daarbij zetten we ons meest kostbare kapitaal in: onze kennis en onze ervaring. Onze mensen. Bijvoorbeeld de beste pensioenexperts, IT’ers en communicatiespecialisten, die op een aantal onderdelen uit het pensioenakkoord al praktijkervaring hebben. Samen met onze klanten maken we zo de pensioenuitvoering van morgen vandaag mogelijk.

De beste digitale pensioenuitvoerder van Nederland
Al in 2016 zijn we gestart met een omslag naar de toekomst waar we het pensioen van morgen vandaag mogelijk willen maken. Door financiële oplossingen te bieden voor nu, straks en later, vanuit onze kernwaarden Aandacht, Professioneel en Samen. En met onze kennis en kunde op het gebied van pensioen en de pensioenmarkt. Want ook in een digitale wereld maken onze mensen het verschil. Onze aandacht voor morgen heeft het afgelopen jaar geleid tot een heldere, toekomstbestendige ambitie: in 2025 willen wij de beste digitale pensioenuitvoerder van Nederland zijn. En bij die toekomst hoort ook een nieuwe organisatie.

Aandacht voor morgen: bouwen aan een nieuw Achmea Pensioenservices
Binnen programma Accelerate ontwikkelen we ons stap voor stap naar de organisatie die we voor ogen hebben met onze ambitie. Een organisatie die draait om ondernemen, leren, digitaliseren en continu verbeteren. In de ontwikkeling naar een nieuwe organisatie hebben we 3 speerpunten gedefinieerd. We willen producten en diensten aanbieden die de markt nu en in de toekomst nodig heeft, we willen groeien door nieuwe klanten aan te trekken en samenwerkingsverbanden te verkennen en we willen pensioenuitvoering en communicatie aan deelnemers slimmer en beter maken. Dat doen we met mensen die het verschil maken. En door processen te verbeteren en door inzet van nieuwe technologie. Zo kunnen we de kosten per deelnemer verlagen.

De eerste concrete stap binnen onze ambitie hebben we gezet met de keuze voor een compleet nieuwe digitale omgeving.

Lees meer over de nieuwe digitale omgeving

Lees meer over onze uitgangspunten

dromerige vrouw met krulhaar en laptop