Onze directie

Tom vd Spek

Tom van der Spek (1966)
divisievoorzitter

"Mijn drive is om van Achmea Pensioenservices het meest succesvolle digitale pensioenuitvoeringsbedrijf te maken in Nederland."

Tom is sinds januari 2016 in de rol van directievoorzitter. In 2015 is hij gestart binnen Achmea als directeur IT, verantwoordelijk voor Pensioenen, Leven, Bank en Group Finance & Risk. Voor Achmea heeft Tom zo’n 20 jaar gewerkt voor Accenture in diverse rollen van managementconsultant tot executive partner. Hij was onder andere verantwoordelijk voor de FS-praktijk in Nederland. Tom is zijn carrière gestart bij ABN AMRO binnen beleggingsresearch. Later werd hij derivatenhandelaar op de afdeling voor nieuwe emissies. Tom zijn expertise ligt op het vlak van digitalisering van klantbediening, pensioenen, strategie & organisatieverandering, IT-transformatie en Business to Business klantbediening en groei. Tom: "Ik ben heel trots en blij met de beweging die we als Achmea Pensioenservices maken; waar de mens en de relatie met de klant en deelnemer centraal staan."
Tom wordt blij van groeien en ontwikkelen en blijft dit ook leuk vinden, ongeacht de levensfase. Hij geeft dit ook graag door aan zijn kinderen. Naast zijn werk is sport voor hem belangrijk, want hij kan slecht stil zitten. Zo zwemt hij om echt fit te blijven en tennist hij voor de gezelligheid.

 

Arjan van de Griend (1966)
directeur Commercie en Advies

"Achmea Pensioenservices heeft zich opnieuw uitgevonden; bijdragen aan dat succes spreekt mij erg aan."

Arjan is sinds 1989 pensioenjurist. Tussen 2000 en 2014 heeft hij verschillende managementfuncties bekleed bij Willis Towers Watson en rechtsvoorgangers. Daarvoor heeft hij een aantal accountmanagementrollen vervuld met zowel nationale als internationale verantwoordelijkheid. Arjan zijn expertise ligt op het vlak van pensioenrecht, riskmanagement, pension fund governance en compliance voor pensioenfondsen. Arjan: "Ik houd van ondernemen: kansen zien om meerwaarde te leveren, nieuwe dienstverlening aan te bieden of onze bestaande dienstverlening anders te positioneren. Ik zet mijn kennis en ervaring graag in om onze adviesdiensten een boost te geven. Hoewel de pensioenwereld erg vertrouwd is voor mij, heeft deze functie in een uitvoeringsbedrijf heel veel nieuwe aspecten. Achmea Pensioenservices is in beweging en dat triggert mij."
Arjan loopt graag hard in de Noord-Hollandse duinen en staat langs de lijn bij zijn kinderen Siem (honkbal) en Eline (hockey). Italië is voor hem het land om te genieten van zijn opgeknapte boerderijtje met familie en vrienden. Ook geniet hij van de geschiedenis en de smakelijke keuken aldaar. Hij luistert veel naar muziek en bezoekt regelmatig concerten.