Onze directie

Tom vd Spek

Tom van der Spek (1966)
directievoorzitter

"Mijn drive is om van Achmea Pensioenservices het meest succesvolle digitale pensioenuitvoeringsbedrijf te maken in Nederland."

Tom is sinds januari 2016 in de rol van directievoorzitter. In 2015 is hij gestart binnen Achmea als directeur IT, verantwoordelijk voor Pensioenen, Leven, Bank en Group Finance & Risk. Voor Achmea heeft Tom zo’n 20 jaar gewerkt voor Accenture in diverse rollen van managementconsultant tot executive partner. Hij was onder andere verantwoordelijk voor de FS-praktijk in Nederland. Tom is zijn carrière gestart bij ABN AMRO binnen beleggingsresearch. Later werd hij derivatenhandelaar op de afdeling voor nieuwe emissies. Tom zijn expertise ligt op het vlak van digitalisering van klantbediening, pensioenen, strategie & organisatieverandering, IT-transformatie en Business to Business klantbediening en groei. Tom: "Ik ben heel trots en blij met de beweging die we als Achmea Pensioenservices maken; waar de mens en de relatie met de klant en deelnemer centraal staan."
Tom wordt blij van groeien en ontwikkelen en blijft dit ook leuk vinden, ongeacht de levensfase. Hij geeft dit ook graag door aan zijn kinderen. Naast zijn werk is sport voor hem belangrijk, want hij kan slecht stil zitten. Zo zwemt hij om echt fit te blijven en tennist hij voor de gezelligheid.

 

Toon Sweens

Toon Sweens (1971)
financieel directeur

"Een goed pensioen is voor iedereen belangrijk, maar geen vanzelfsprekendheid meer. Achmea Pensioenservices zet zich hier voor in."

Toon is binnen Achmea Pensioenservices verantwoordelijk voor Finance, Risk en Compliance. Voordat hij bij Achmea Pensioenservices kwam werkte hij onder andere bij Fortis Investments en bij de Europeesche N.V. als respectievelijk director Operations en als commercieel directeur. In die tijd heeft hij aan verschillende kanten van de bestuurstafel gezeten. Toon is opgeleid als bedrijfseconoom en als register controller. Finance is daarom primair zijn werkveld en zijn expertise, maar zijn werkervaring brengt met zich mee dat hij zaken vaak vanuit een breder perspectief bekijkt. Toon: "Natuurlijk zet Achmea Pensioenservices zich vanuit een bedrijfsmatig perspectief in voor een goed pensioen, maar tegelijkertijd leveren we hiermee ook een bijdrage aan een maatschappelijk perspectief. Het is mooi om inhoudelijk te mogen werken aan beide kanten!"
Toon werkt graag in de tuin. Lekker knippen en snoeien en dan aan het einde van de dag met een tevreden gevoel kunnen kijken naar het resultaat. Dat geeft hem enorme voldoening.

 

Gijs Spijkers

Gijs Spijkers (1976)
directeur IT-keten

"Achmea Pensioenservices verder ontwikkelen als relevante digitale pensioenuitvoerder in de Nederlandse markt staat hoog op mijn lijstje."

Gijs is de afgelopen jaren verantwoordelijk geweest voor IT sourcing- en transformatievraagstukken binnen Achmea. Daarvoor was hij als ondernemer actief op dienstverlening rondom operationele beheersings- en verbeteringsvraagstukken. Achmea Pensioenservices is een van de bedrijfsonderdelen die Gijs aanstuurt op IT. Andere bedrijfsonderdelen zijn Achmea Bank en Achmea Investment Management. Zijn expertise ligt op het vlak van (IT-)strategie, algemeen management, sourcingsbeleid, organisatie-inrichting en de mogelijkheden en onmogelijkheden van IT. Gijs: "Door onder andere gebruik te maken van nieuwe technologieën, die enerzijds de gewenste flexibiliteit bieden die gevraagd wordt door onze klanten en anderzijds de betrouwbaarheid bieden die passen bij een financiële dienstverlener, wil ik Achmea Pensioenservices weer een stap verder brengen."
Gijs geniet in zijn vrije tijd van zijn gezin. Daarnaast zit hij graag op de mountainbike, waarmee hij regelmatig door de duinen van Noord-Holland rijdt. Op z’n tijd maakt hij ook graag een rondje op de golfbaan.

 

Arjan van de Griend (1966)
Directeur Pensioenfondsen en Advies

"Achmea Pensioenservices heeft zich opnieuw uitgevonden; bijdragen aan dat succes spreekt mij erg aan."

Arjan is sinds 1989 pensioenjurist. Tussen 2000 en 2014 heeft hij verschillende managementfuncties bekleed bij Willis Towers Watson en rechtsvoorgangers. Daarvoor heeft hij een aantal accountmanagementrollen vervuld met zowel nationale als internationale verantwoordelijkheid. Arjan zijn expertise ligt op het vlak van pensioenrecht, riskmanagement, pension fund governance en compliance voor pensioenfondsen. Arjan: "Ik houd van ondernemen: kansen zien om meerwaarde te leveren, nieuwe dienstverlening aan te bieden of onze bestaande dienstverlening anders te positioneren. Ik zet mijn kennis en ervaring graag in om onze adviesdiensten een boost te geven. Hoewel de pensioenwereld erg vertrouwd is voor mij, heeft deze functie in een uitvoeringsbedrijf heel veel nieuwe aspecten. Achmea Pensioenservices is in beweging en dat triggert mij."
Arjan loopt graag hard in de Noord-Hollandse duinen en staat langs de lijn bij zijn kinderen Siem (honkbal) en Eline (hockey). Italië is voor hem het land om te genieten van zijn opgeknapte boerderijtje met familie en vrienden. Ook geniet hij van de geschiedenis en de smakelijke keuken aldaar. Hij luistert veel naar muziek en bezoekt regelmatig concerten.